Etsi: 
   
MERIKARVIAN PARTIOHISTORIA
Merenpojat 1917-1927...
Ouran Pojat 1940-1949...
Kasalan Eräpojat 1946
Vuodet 1949-1958...
Ouran Pojat 1958-1962
» Pekka Vihervuoren historiikki
» Staufferin aika
» Toimintasuunnitelma 1958
» Oravavartion päiväkirjamerkintöjä
» Oma lippu 1959
» Partiojohtajat 1958
» Ouran Poikien Inarinmatka 1960
Ouran Tytöt 1960 luvulla
Ouran Partiolaiset 1981-...
Yleiskirjoituksia...
Valokuvia ja skannauksia

Toimintasuunnitelma 1958

Ouran Poikien toimintakertomus kevääksi ja kesäksi 1958

Ouran Poikien tarkoituksena on nimestään huolimatta aloittaa toimintansa maapartiolaisina, Tämä ei tietenkään merkitse sitä, ettei vesille päästäisi ollenkaan, vaan että pääasiallinen toiminta olisi maissa tapahtuvaa. Myöhemmin, jos saadaan aikaa myös vaeltaja osasto ja sille kalustoa, voidaan sen toiminta suunnata merelle jokseenkin yksinomaan.

Koska yleisesti partiolippukuntien toimintavuosi on syksystä syksyyn t.s. syyskuun 1 päivästä elokuun viimeiseen päivään, ehdottaa väliaikainen johtajaneuvosto myös nyt perustetulle Ouran Pojille toimintavuodeksi samaa ajanjaksoa. Tästä johtuen on tämä toimintasuunnitelma laadittu vain tulevan syyskuun alkuun saakka.

Vartiotoiminta:
Johtajavaikeuksien vuoksi on toiminta aloitettava vähin erin ja vähin äänin. Tämän vuoksi perustettakoon syksyyn mennessä vain 2 vartioita, jotka pitävät kokouksiaan myöhäisen alun johdosta hieman tavallista kaemmin eli kesäkuun puoliväliin saakka. Kesäaikana on vartiotoiminta retkiä lukuun ottamatta ”lomalla” eikä mitään säännöllisiä vartiokokouksia pidetä.

Koulutustoiminta:
Pääsiäisenä pidetty vj-kurssi oli pienenä lähtöpyrähdyksenä koulutettaessa vartionjohtajia nuorelle lippukunnalle. Tarkoituksena on jatkaa paikallisin kouluttajavoimin kerran viikossa. Jatkokurssiin osallistuvat nykyiset vartionjohtajat ja vartionjohtajien apulaiset. Kurssin päätteeksi järjestettäneen retki Vaasaan tutustumaan sikäläisiin partiokoloihin ja Vaasan Metsäveikkojen retkeilymajaan Röjöön saarella noin 20kilometrin päässä kaupungista.

Lippukunnan yhteiset tilaisuudet;
Kevään aikana järjestetään ehkä paritkin suunnistuskilpailut sekä maastojuoksukilpailut. tuntuman saamiseksi harjoitusmielessä. Mahdollisuuksien mukaan tehdään myös yhteinen lippukunnan retki. Touko- kesäkuussa järjestetään jonkin kerran lippukunnan taloudellisen tilanteen parantamiseksi ”risusavottoja”, joista saadut tulot tulevat lippukunnan kassaan. Samassa yhteydessä harrastetaan myös jonkin verran koulutustoimintaa. Elokuussa koetetaan saada aikaan ensimmäinen lippukunnan kesäleiri 4 -päiväisenä leirinä.

Aarno Stauffer

Tätä sivua on muokattu viimeksi ma 16.3.2009 klo 22:10 - Tulostettava versio
Ouran Partiolaiset • Lisätietoa evästeistä • Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy