Etsi: 
   
MERIKARVIAN PARTIOHISTORIA
Merenpojat 1917-1927
» Merenpoikien tarina
» Pauli Riihivaaran muistelut
» Pärske-lehdet 1923-24
» Kertomus Isojärjen retkestä
Ouran Pojat 1940-1949...
Kasalan Eräpojat 1946
Vuodet 1949-1958...
Ouran Pojat 1958-1962...
Ouran Tytöt 1960 luvulla
Ouran Partiolaiset 1981-...
Yleiskirjoituksia...
Valokuvia ja skannauksia
Etusivu > Merikarvian partiohistoria > Merenpojat 1917-1927 > Kertomus Isojärjen retkestä
« Edellinen | Seuraava »

Kertomus Isojärjen retkestä

Julkaistu Merenpoikien Pärske lehdessä N:o 1 1923-24

Kuvaus Isonjärven retkestä

Retkestä jonnekin vähän edemmäs oli jo kauvan haaveiltu, ja nyt se tapahtuu 2.8.1923.

Retkellä aiottiin olla 3 päivää ja aiottiin se tehdä Isollejärvelle. Retkelle lähti ainoastaan 4 poikaa, jotka olivat: Riihivaaran Pauli, Österbyn Erkki, Erkkilän Kalle ja Merimaan Ilmari.

Aamulla oli pientä hälinää lähtöpaikassa. Viimein tapahtui 9 ajoissa se lähtö. Kun oli kuljettu palan matkaa, otettiin lepo ja koitettiin, kuinka kannettava mukautui kantajia kohtaan.

Suljetussa järjestyksessä kuljimme vanhan maantien haaraan ja siellä huilasimme 20 minuuttia jalat ylöspäin. Sitten lähdettiin porhaltaa läpi synkeän metsän kompassin avulla. Viimein saavuimme isolle tielle 7 minuutin ylin neljän.

Kuljimme Viisarin kauppaan ostamaan rusinoita. Painelimme sitten Hirvikoskeen ja saavuimme sinne 5 minuuttia yli viiden. Ostimme vähän leipää ja jauhoja ja lähdimme etsimään leiripaikkaa Isojärven rannalta.

Viimein löysimme sen tervahaudan partaalta ja siihen tehtiin 4 hengen kokoinen maja. Seitsemän aikaan illalla käytiin hakemassa maitoa, josta Kalle keitti maukasta puuroa. Kello 12 yöllä oli kaikki valmiina ja niin mentiin omatekoiseen majaan yöksi nukkumaan.

Aamulla nousimme, joimme teetä ja söimme puuroa. Aloimme tehdä vielä majaa vahvemmaksi sateen varalta ja se olikin tarpeen. Kun se tuli valmiiksi, niin lähdimme soutelemaan järvelle, sillä päivä oli harvinaisen kaunis.

Takaisin tultuamme teimme kaikenlaisia leiritöitä. Viimein söimme illallista ja menimme varhain levolle. Aamuyöstä alkoi sataa oikein aika tavalla, mutta maja ei vuotanut.

Vihdoin tapahtui se haikea kotiin lähtö. Kävimme talossa ja maksoimme kaikki velkamme oikein ”reidalla”. Paluumatka sujui mukavasti ja 3-4 aikaan olimme kaikki taas kotomaisssa.

Runsaat muistot jäivät Isonjärven retkestä.
kirjoitti Timo
Tätä sivua on muokattu viimeksi ma 16.3.2009 klo 21:59 - Tulostettava versio
Ouran Partiolaiset • Lisätietoa evästeistä • Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy