Etsi: 
   
ETUSIVU
Tiedotteet
Uusimmat päivitykset
Vieraskirja
Etusivu > Etusivu > Tiedotteet > Partiokarin kattoremontti ja laiturinteko aloitettu leijonien tuella

Partiokarin kattoremontti ja laiturinteko aloitettu leijonien tuella

(Tiedote julkaistu 7.12.2007, päivitetty 1.3.2009)
Partiokarin kunnossapito projekti on aloitettu Merikarvian Lions Clubin tuella. Tässä Veli Miettusen kirjoitus aiheesta.

LC Merikarvian pääaktiviteetti 2007 - 2008 on Partiokarin kunnostus

Veli-Erkki Miettunen, 2007

Ouran partiolaiset ovat edelleen nuoria ja nuorekkaita, vaikka vuonna 2006 tuli jo 90 -vuotta täyteen järjestön perustamisesta. Viime vuonna on Ouran partiolaisissa toiminut 3 laumaa ja 4 vartiota. Yhteensä jäseniä on 96. Tämän kokoinen nuorisojärjestö on merkittävä Merikarvian kokoisessa kunnassa. Laumojen ja vartioiden säännöllisen toiminnan lisäksi osallistuvat partiolaiset talvi-, kesä- ja räntäleireille sekä piirin järjestämille leireille. Edelleen on kilpailuita ja koulutuksia johtajiksi sekä erilaisia jatkokoulutuksia. Lippukunnan nykyinen johtaja on Johanna Mäensivu.

Merikarvialla voimme nähdä reippaita partiolaisia kirkon tilaisuuksissa avustajina, yrittäjämarkkinoilla lättyjä myymässä, itsenäisyysjuhlilla avustajina ja metsästäjäjärjestöjen Joulurauhan julistus metsäneläimille – tapahtumassa. Näissä tapahtumissa nuoret oppivat toimimaan tehokkaasti ja arvokkaasti tilaisuuksien mukaan.

Ouran partiolaisilla on käytössään kunnan omistama Partiokolo, jossa he voivat pitää laumojen ja vartioiden koulutustilaisuuksia sekä kokouksia.

Partiolaisilla on myös oma saari, Partiokari, jossa on oma hirsinen ”Kelokolo” leirikäyttöä varten saunoineen. Kelokolo on 80 luvulla rakennettu lion Heikki Hakosalon suunnittelema laavun näköinen rakennus. Kelokolon katto on nyt uusimisen tarpeessa.

LC Merikarvia oli aikanaan merkittävä tukija Kelokolon rakentamisessa ja klubi haluaa nyt myös olla kunnossapitämässä sitä. Sen vuoksi kaudella 2006-2007 klubin presidentti Olli Färm asetti komitean, joka organisoi Kelokolon katon korjauksen ja Partiokarin rannalle helposti lähestyttävän laiturin rakentamisen. Laiturin puuttuminen on ollut iso ongelma, koska rannat ovat kovin kivisiä ja veneille vahingollisia.

Lion Heikki Hakosalo ideoi katon ja laiturin korjauksen sekä teki piirustukset. Lion Lauri Hakosalo haki Arne Ritari – säätiöltä kohdeavustusta. Komitean muut jäsenet keräsivät lahjoituksina laituriin tarvikkeita ja myös partiolaiset hankkivat niitä kiitettävästi. Sitten vaan järjestettiin talkoita ja laituri alkoi saada muotonsa. Kaikki tarvikkeet oli kuljetettava vesitse partiokariin ja sähkö saatiin vain aggregaatista. Onneksi lioneilta löytyi tarvittavia veneitä ja työkaluja riittävästi ja ennen kaikkea osaavia talkoolaisia. Laituri saatiin syksyllä miltei valmiiksi. Meriolosuhteiden takia laiturin tulee olla riittävän tukeva ja riittävän korkealla, etteivät jäät pääse vahingoittamaan sitä. Talkootunteja Leijonat ovat tehneet 151 ja tarvikkeita saatiin n. 1700 € edestä, lisäksi oli partiolaisten hankkimat tarvikkeet.

Rakennuskomitean puheenjohtaja Veli Miettunen on tyytyväinen lionien hyvään talkoohenkeen ja työn tuloksiin.

Katto korjattu tilapäisesti

Kelokolon vuotava katto korjattiin omin voimin vain tilapäisesti ja varsinainen työ teetetään ammattilaisella konesaumatusta pellistä talvella jäiden tultua. Pellit ovat kustannustehokkaampaa ja helpompaa kuljettaa moottorikelkkareellä Partiokarin laiturille ja siitä edelleen katolle. Kattoremontin kustannusarvio on n. 5500 €.

Partiotyön puitteet kuntoon

Partiolaiset voivat kunnostustöiden jälkeen edelleen keskittyä varsinaiseen partiolaisten työhön eli nuorten kouluttamiseen hyviin taitoihin ja tapoihin. Leiritoiminta on myös mahdollista ja entistä mielekkäämpää toimivissa tiloissa.

Merikarvian leijonat osallistuvat myös kansainväliseen Sight First kampanjaan näkövammaisten auttamiseksi. Viime lauantaina Mieslaulajien talolla järjestetyn iltamien tuotto, n. 800 € käytetään kampanjan hyväksi. Leijonat kiittävät tapahtuman tukijoita ja iltamissa mukana olleita lahjoituksen mahdollistamisesta. Samalla saimme viettää erinomaisen hauskan illan Merikarvialaisen kulttuurin tekijöiden seurassa.

LC Merikarvia
Tätä sivua on muokattu viimeksi su 1.3.2009 klo 11:13 - Tulostettava versio
Ouran Partiolaiset • Lisätietoa evästeistä • Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy